Followers - Pengikut

Jom Shopping LAZADA

Lazada Malaysia

26 Kelebihan Omega Guard Shaklee Untuk Semua

26 Kelebihan Omega Guard Shaklee Untuk Semua Orang

Omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini dan kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga supplement. 

Sumber EPA dan DHA yang terbaik adalah dari haiwan seperti ikan berbanding tumbuh-tumbuhan yang sukar ditukarkan oleh enzim tubuh.

Tahap enzim tubuh yang bagus dapat memproses kesemua EPA, DHA, ALA dan lain-lain yang lagi yang terkandung dalam Omega 3 dengan maksima. Tak guna juga kita ambil makanan yang tinggi kandunga DHA, EPA dan lain-lain kalau enzim tubuh tidak berfungsi dengan baik.

Jadi amat penting pastikan tubuh dalam keadaan sihat supaya kesemua zat dan nutrien dari makanan dapat diserap dengan baik.

SUMBER OMEGA 3


Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee

1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair 
    sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik. 

3. Omega 3  dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari 
    ketumpatan minyak hati ikan.

4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-
    satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 
    semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.

6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal 
    berteknologi terkini

7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask 
    omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, 
    merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.


Hati-hati memilih minyak ikan omega 3 di luar sana kerana kemungkinan tahap merkuri tinggi dan kualiti serta keberkesanannya belum tentu terjamin


26 Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee

1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3.  Mencegah salur darah dari tersumbat
4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok
5.  Mengekalkan tekanan normal darah
6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7.  Mengurangkan sakit kepala
8.  Merendahkan kolestrol
9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan 
      otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE 
      (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout

Selain itu, Omega 3 yang terkandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-

- Mencegah insomnia

- Mengurangkan tekanan emosi
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
- Membantu memperbaiki masalah autism
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
- Mengurangkan masalah schizophrenia
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak



Semua peringkat umur sedari setahun ke atas boleh menggunakan Omega Guard ini. Tiada tahap kesihatan yang baik tanpa pelaburan wang untuk membeli produk yang bermanfaat seperti Omega Guard Shaklee ini


Siapa Perlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan?

1. Warga Emas
2. Pesakit Jantung
3. Wanita
4. Wanita yang telah melahirkan anak
5. Pesakit darah tinggi
6. Orang yang selalu lupa
7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas
8. Pelajar
9. Ibu menyusu
10. Ibu Hamil
11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus






Mengapa perlu tunggu lagi, beli dan rasai sendiri kehebatan Omega 3 Shaklee ini. Buang sikap suka mencari minyak ikan murah yang kurang berkualiti, jika anda boleh mendapatkan minyak ikan yang sangat berkualiti walaupun pada harga yang sedikit mahal tapi kelebihannya dan keberkesanannya berbaloi-baloi. Alah membeli menang memakai.



SET NAIK BERAT BADAN ORANG DEWASA SHAKLEE





Berikan masa 1 minit dan 54 saat untuk membiarkan video ini bercerita tentang Shaklee Effect yang si dia rasai. Hanya yang pernah menggunakan Shaklee dengan konsisten dan mengikut aturan yang betul dapat merasai perubahan yang sangat mengagumkan dan menyihatkan ini



Ubat Darah Tinggi? Apa Laki Ni Buat Untuk Turunkan Tekanan Darah from iReach HD on Vimeo.

120 comments:

RICH MASTER berkata... Reply Comment

Info yg menarik..saya suka kannya..

Unknown berkata... Reply Comment

terima kasih=)

Norainizahiri berkata... Reply Comment

Izin share ye

Rajes berkata... Reply Comment

Bagaimana saya nak bagi omega guard ni until anak sayayg berumur 5 thn?

atenzz berkata... Reply Comment

izin share:)jum smae2 berjaya dengan shaklee:)

Unknown berkata... Reply Comment

Salam izin share ye? :)

Unknown berkata... Reply Comment

Info yang sgt b'guna...ringkas tapi padat dgn isi..

Awanama berkata... Reply Comment

Brp harga

Unknown berkata... Reply Comment

Tanpa nama saya pm anda ye=)

Awanama berkata... Reply Comment

Utk ibu yg ada mslh tekanan drh tggi blh x ambik?

Unknown berkata... Reply Comment

Boleh..lagi digalakkan. omega guard membantu mengawal dan menormalkan tekanan darah tinggi

Siti Aisah Ibrahim berkata... Reply Comment

Sangat bagus info.izin share ye

Unknown berkata... Reply Comment

Silakan Mommy Nuha

Awanama berkata... Reply Comment

kena makan berapa bihji dalam sehari

Unknown berkata... Reply Comment

Tanpa nama, aturan makan saya akan beri setelah order sampai ke tangan penerima

Awanama berkata... Reply Comment

kat farmasi ade jual tak

Unknown berkata... Reply Comment

Tanpa nama kat farmasi takde jual

Anisah Khalid berkata... Reply Comment

Mohon share yer

Unknown berkata... Reply Comment

silakan A khalid

Unknown berkata... Reply Comment

Salam mohon share ya kak

Unknown berkata... Reply Comment

Mohon share kak

Unknown berkata... Reply Comment

Mohon share ya kak😊

Unknown berkata... Reply Comment

Mohon share kak

Unknown berkata... Reply Comment

Kak mohon share info y bagus

Unknown berkata... Reply Comment

Kak mohon share ya

Unknown berkata... Reply Comment

Norazmah Emma..silakan

Awanama berkata... Reply Comment

Mohon share

Awanama berkata... Reply Comment

Mohon share

Awanama berkata... Reply Comment

Untuk ibu hamil yg ade drh tgi wktu mgndg bole ke

Unknown berkata... Reply Comment

salam Tanpa Nama..digalakkan ambil..sememangnya omega disyorkan ambil semasa trimester kedua dan ketiga selain memberi manfaat kepada janin..khaiat omega juga memberi manfaat kepada ibu mengandung seperti menurunkan paras tekanan darah tinggi

Unknown berkata... Reply Comment

nak tanya harga berapa omega guard sbb pengedar kat sini tak kalau saya mahu saya call

Unknown berkata... Reply Comment

salam lookman..saya xde lg pengedar di melaka..kalau encik mahu saya boleh poskan ke melaka..saya menggunakan penghantaran pos laju..tempoh penghantaran 1-2 hari bekerja..selalunnya sehari je dah sampai

Unknown berkata... Reply Comment

mohon share ye :)
TQ

Awanama berkata... Reply Comment

Produk ne ssuai utk kempiskan perut x?

Unknown berkata... Reply Comment

Salam mohon share yer maklumat ini....

nza berkata... Reply Comment

Mohon share ye..tq 4 the info

Awanama berkata... Reply Comment

Assalam izin share ya..

Awanama berkata... Reply Comment

mohon share info ni..bagus

Unknown berkata... Reply Comment

tanpa nama silakan

Awanama berkata... Reply Comment

mohon share ibnfo nie.

Awanama berkata... Reply Comment

salam,izin kan sy share info nie,semoga sentiasa di murahkan rezeki..

Unknown berkata... Reply Comment

nak share dkt blog sy yea.tqia

Awanama berkata... Reply Comment

Berapa harganye?

Awanama berkata... Reply Comment

Berapa harganya?

Awanama berkata... Reply Comment

Omega guard terbaik.....

Awanama berkata... Reply Comment

Klu dah amik vivix...perlu amik lg ke omega ni?

eija berkata... Reply Comment

Mohon share jg ya...sgt berguna info ni...tq

yanti hanifah berkata... Reply Comment

Izinkan share ye...

yanti hanifah berkata... Reply Comment

mohon share ye...semoga kita sama2 brjaya dlm shaklee.. ;-)

Awanama berkata... Reply Comment

very good info..n im lovin it!!..good job

Awanama berkata... Reply Comment

Pesakit yg. Makan ubat darah tinggi sudah 10th. Kalau makan omega ini adakah perlu stop ubat hospital atau bagaimana.

Unknown berkata... Reply Comment

tq info berguna....... sy kongsikan di blog sy juga.

Unknown berkata... Reply Comment

mohon di blog saya.terima kasih.

ijalman berkata... Reply Comment

salam...mohon share ye...

Awanama berkata... Reply Comment

mohon share

Unknown berkata... Reply Comment

mohon share..info yg sgt padat..i like!

Awanama berkata... Reply Comment

mohon share ye

Awanama berkata... Reply Comment

Mohon share ya. Tq.. :)

Unknown berkata... Reply Comment

salam..good info..mohon share kat blog saya ekk..

Awanama berkata... Reply Comment

mohon share yea

Awanama berkata... Reply Comment

salam...mohon share ye info...tq...

jan's azali berkata... Reply Comment

nk kongsi ya

Nurul Imma Mansor berkata... Reply Comment

Assalamualaikum,

Kak mohon share.. =)

Unknown berkata... Reply Comment

Mohon copy n share info ni yer .. sangat berguna :)

Unknown berkata... Reply Comment

Mohon share sis

Awanama berkata... Reply Comment

Mohon share

Cotton Zaza berkata... Reply Comment

Assalam..mohom share..semoga dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan yg baik..amin

Awanama berkata... Reply Comment

Utk kanak2 yg xberkemampuan dlm pelajar bolh x..

ina sa'at berkata... Reply Comment

Sebotol stok utk berapa lama ye?

Awanama berkata... Reply Comment

Berapa harga sebotol

Awanama berkata... Reply Comment

Mohon share

Unknown berkata... Reply Comment

salam...mohon kebenaran untuk share dlm blog...sy akan berikan credit kpd owner post ini..tq

Awanama berkata... Reply Comment

Salam akak, mintak share jugak ye :)

syurganurhan@blogspot.com berkata... Reply Comment

Mohon share sis

syurganurhan@blogspot.com berkata... Reply Comment

Tq fr info..

MY LIFE berkata... Reply Comment

mohon share ye..semoga Allah murahkan rezeki kita..

MY LIFE berkata... Reply Comment

mohon share ye..semoga Allah murahkan rezeki kita..

Awanama berkata... Reply Comment

memang terbaik OmegaGuard nie....Jemput follow http://vitaminsihatsemulajadi1.blogspot.com

Unknown berkata... Reply Comment

salam...

izinkan saya share info ini. terima kasih

Awanama berkata... Reply Comment

salam sis..info yg bagus..mohon share ye..

Awanama berkata... Reply Comment

mohon share bonus shaklee....hahaha

masieza berkata... Reply Comment

mohon share ye ilmu yg bermanfaat

Unknown berkata... Reply Comment

saya mohon share ye :)

Unknown berkata... Reply Comment

mohon share ye :)

Nur Amili Daniel berkata... Reply Comment

Asslamualaikum..info yang sangat menarik..mohon share yer...

Awanama berkata... Reply Comment

Harga?

Rehah berkata... Reply Comment

mohon share sis atiqah :)

Awanama berkata... Reply Comment

mohon share ye..

Awanama berkata... Reply Comment

informasi yg baik. mohon saya share

Awanama berkata... Reply Comment

Mohon share

Awanama berkata... Reply Comment

bole tak bg mnum myk omega tu kat bby 8bln?

Awanama berkata... Reply Comment

adakh sesuai utk org yg darah tinggi.dan adakh berfungsi menurunkn brt bdn

Awanama berkata... Reply Comment

Kulit bolee cerah tk kalo mkn omega guard

Awanama berkata... Reply Comment

mohon share

Unknown berkata... Reply Comment

info ni bgs utk org mcm sy yg bru join shaklee..^_^ thanks for the good info.mohon share ya..thanks..

Unknown berkata... Reply Comment

mohon share

Awanama berkata... Reply Comment

kalau batuk yang teruk boleh amik ehh ...

Nurafizah berkata... Reply Comment

Alhamdulillah..dapat ilu mengenai omega disini..mohon dibuat rujukan ye..:)

fiza berkata... Reply Comment

info yang menarik..mohon dibuat rujukan untuk artikel ye..

Unknown berkata... Reply Comment

ringkas dan padat.saya mohon kebenaran share ye

Awanama berkata... Reply Comment

mohon share yer:)

Awanama berkata... Reply Comment

Abah saya ada tekanan darah tinggi..sesuai x?

Shera Hanna berkata... Reply Comment

Wahh!!...banyak betul INFO Omega...

Zainabrahman berkata... Reply Comment

Penuh info...thanks share ilmu bermanfaat ni...

mama solehah solihin berkata... Reply Comment

sangat membantu..terima kasih

Unknown berkata... Reply Comment

Mohon share yer

Mus berkata... Reply Comment

Omega3 shaklee pasti sangat berbeza dengan omega3 omega3 yang lain

Unknown berkata... Reply Comment

Mohon share k Puan .

Unknown berkata... Reply Comment

salam.. mohon share..

Unknown berkata... Reply Comment

tq atas info :)

admin ShAina Shop berkata... Reply Comment

nak share sikit testimoni saya sendiri bila makan omega guard ni.. dulu selalu sakit kat mata rasa gatal dan pedih tangan asik nak gosok tak henti-henti. tak tahu kenapa tapi saya syak kolestrol dalam badan tinggi. takut nak jumpa doktor, saya makan omega guard 3 biji setiap hari.

Alhamdulillah sampai habis sebotol omega guard saya kerjakan sakit mata hilang terus dan memang saya terbaca omega guard bantu kurangkan kolesterol dalam badan saya.

semoga kita sama-sama sihat, kaya dan bahagia dunia akhirat.

http://shainahealthshop.blogspot.com/2013/05/omega-guard-shaklee-price-cuba-taipkan.html

iamnorzi berkata... Reply Comment

tq, mohon izin share ..

Murni Alysa berkata... Reply Comment

mohon share ya puan..

Unknown berkata... Reply Comment

Darah koto dan darah beku boleh makan tak omega guad

Unknown berkata... Reply Comment

Harga berapa?

Unknown berkata... Reply Comment

Assalam
Maaf ea dear,,
Saya nk mohon share kelebihan n kebaikan omega ni boleh?

jamu kolesterol herbal berkata... Reply Comment

terima kasih infonya

Hana berkata... Reply Comment

saya mohon share perkongsian ini.. terima kasih

Unknown berkata... Reply Comment

Www.azzyaninspires.com

Unknown berkata... Reply Comment

Good info. Mohon share ya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

New Entry