Ahad, 11 November 2012

26 Kelebihan Omega Guard Shaklee Untuk Semua

26 Kelebihan Omega Guard Shaklee Untuk Semua Orang

Omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini dan kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga supplement. 

Sumber EPA dan DHA yang terbaik adalah dari haiwan seperti ikan berbanding tumbuh-tumbuhan yang sukar ditukarkan oleh enzim tubuh.

Tahap enzim tubuh yang bagus dapat memproses kesemua EPA, DHA, ALA dan lain-lain yang lagi yang terkandung dalam Omega 3 dengan maksima. Tak guna juga kita ambil makanan yang tinggi kandunga DHA, EPA dan lain-lain kalau enzim tubuh tidak berfungsi dengan baik.

Jadi amat penting pastikan tubuh dalam keadaan sihat supaya kesemua zat dan nutrien dari makanan dapat diserap dengan baik.

SUMBER OMEGA 3


Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee

1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair 
    sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik. 

3. Omega 3  dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari 
    ketumpatan minyak hati ikan.

4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-
    satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 
    semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.

6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal 
    berteknologi terkini

7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask 
    omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, 
    merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.


26 Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee

1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3.  Mencegah salur darah dari tersumbat
4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok
5.  Mengekalkan tekanan normal darah
6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7.  Mengurangkan sakit kepala
8.  Merendahkan kolestrol
9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan 
      otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE 
      (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout

Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-

- Mencegah insomnia
- Mengurangkan tekanan emosi
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
- Membantu memperbaiki masalah autism
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
- Mengurangkan masalah schizophrenia
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak


Siapa Perlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan?

1. Warga Emas
2. Pesakit Jantung
3. Wanita
4. Wanita yang telah melahirkan anak
5. Pesakit darah tinggi
6. Orang yang selalu lupa
7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas
8. Pelajar
9. Ibu menyusu
10. Ibu Hamil
11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus




* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.



Nak order? SILA KLIK BUY NOW ^_^

SET NAIK BERAT BADAN ORANG DEWASA SHAKLEE


62 comments:

  1. Info yg menarik..saya suka kannya..

    BalasPadam
  2. Rajes01:42

    Bagaimana saya nak bagi omega guard ni until anak sayayg berumur 5 thn?

    BalasPadam
  3. izin share:)jum smae2 berjaya dengan shaklee:)

    BalasPadam
  4. Salam izin share ye? :)

    BalasPadam
  5. Info yang sgt b'guna...ringkas tapi padat dgn isi..

    BalasPadam
  6. Tanpa Nama09:12

    Brp harga

    BalasPadam
  7. Tanpa nama saya pm anda ye=)

    BalasPadam
  8. Tanpa Nama21:21

    Utk ibu yg ada mslh tekanan drh tggi blh x ambik?

    BalasPadam
  9. Boleh..lagi digalakkan. omega guard membantu mengawal dan menormalkan tekanan darah tinggi

    BalasPadam
  10. Sangat bagus info.izin share ye

    BalasPadam
  11. Silakan Mommy Nuha

    BalasPadam
  12. Tanpa Nama21:45

    kena makan berapa bihji dalam sehari

    BalasPadam
  13. Tanpa nama, aturan makan saya akan beri setelah order sampai ke tangan penerima

    BalasPadam
  14. Tanpa Nama13:12

    kat farmasi ade jual tak

    BalasPadam
  15. Tanpa nama kat farmasi takde jual

    BalasPadam
  16. Salam mohon share ya kak

    BalasPadam
  17. Mohon share ya kak��

    BalasPadam
  18. Kak mohon share info y bagus

    BalasPadam
  19. Norazmah Emma..silakan

    BalasPadam
  20. Tanpa Nama21:38

    Mohon share

    BalasPadam
  21. Tanpa Nama21:39

    Mohon share

    BalasPadam
  22. Tanpa Nama20:05

    Untuk ibu hamil yg ade drh tgi wktu mgndg bole ke

    BalasPadam
  23. salam Tanpa Nama..digalakkan ambil..sememangnya omega disyorkan ambil semasa trimester kedua dan ketiga selain memberi manfaat kepada janin..khaiat omega juga memberi manfaat kepada ibu mengandung seperti menurunkan paras tekanan darah tinggi

    BalasPadam
  24. nak tanya harga berapa omega guard sbb pengedar kat sini tak kalau saya mahu saya call

    BalasPadam
  25. salam lookman..saya xde lg pengedar di melaka..kalau encik mahu saya boleh poskan ke melaka..saya menggunakan penghantaran pos laju..tempoh penghantaran 1-2 hari bekerja..selalunnya sehari je dah sampai

    BalasPadam
  26. mohon share ye :)
    TQ

    BalasPadam
  27. Tanpa Nama18:25

    Produk ne ssuai utk kempiskan perut x?

    BalasPadam
  28. Salam mohon share yer maklumat ini....

    BalasPadam
  29. Mohon share ye..tq 4 the info

    BalasPadam
  30. Tanpa Nama12:51

    Assalam izin share ya..

    BalasPadam
  31. Tanpa Nama18:31

    mohon share info ni..bagus

    BalasPadam
  32. tanpa nama silakan

    BalasPadam
  33. Tanpa Nama00:09

    mohon share ibnfo nie.

    BalasPadam
  34. Tanpa Nama00:16

    salam,izin kan sy share info nie,semoga sentiasa di murahkan rezeki..

    BalasPadam
  35. nak share dkt blog sy yea.tqia

    BalasPadam
  36. Tanpa Nama20:44

    Omega guard terbaik.....

    BalasPadam
  37. eija16:19

    Mohon share jg ya...sgt berguna info ni...tq

    BalasPadam
  38. Izinkan share ye...

    BalasPadam
  39. mohon share ye...semoga kita sama2 brjaya dlm shaklee.. ;-)

    BalasPadam
  40. tq info berguna....... sy kongsikan di blog sy juga.

    BalasPadam
  41. syurganurhan@blogspot.com09:54

    Tq fr info..

    BalasPadam
  42. salam...

    izinkan saya share info ini. terima kasih

    BalasPadam
  43. Tanpa Nama15:39

    mohon share bonus shaklee....hahaha

    BalasPadam
  44. mohon share sis atiqah :)

    BalasPadam
  45. Tanpa Nama01:22

    Kulit bolee cerah tk kalo mkn omega guard

    BalasPadam
  46. Tanpa Nama10:52

    mohon share

    BalasPadam
  47. info ni bgs utk org mcm sy yg bru join shaklee..^_^ thanks for the good info.mohon share ya..thanks..

    BalasPadam
  48. Tanpa Nama15:09

    kalau batuk yang teruk boleh amik ehh ...

    BalasPadam
  49. Alhamdulillah..dapat ilu mengenai omega disini..mohon dibuat rujukan ye..:)

    BalasPadam
  50. info yang menarik..mohon dibuat rujukan untuk artikel ye..

    BalasPadam
  51. ringkas dan padat.saya mohon kebenaran share ye

    BalasPadam
  52. Tanpa Nama07:57

    mohon share yer:)

    BalasPadam
  53. Tanpa Nama12:18

    Abah saya ada tekanan darah tinggi..sesuai x?

    BalasPadam
  54. Wahh!!...banyak betul INFO Omega...

    BalasPadam

Hai, dipersilakan untuk komen atau sebarang kritikan. Kalau ada terlintas apa-apa difikiran terus je bagi komen ok;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...