Resepi Sawi Masak Air Dengan Keledek Untuk Anak
Gaul dan biarkan seketika isi ayam dengan tepung gandum untuk hilangkan hanyir.
Cuci isi ayam hingga bersih dan dicincang halus.t
Isi 1 cawan air dalam periuk. Masukkan isi ayam dan keledek. Masak dalam api kecil
dalam 15 minit.
Sambil menanti isi ayam dan keledek selama 15 min, masukkan bawang kecil dan
bawang putih yang telah dicincang.
Setelah 15minit masukkan pula baby sawi yang telah diricih halus-halus.Masak selama
5 minit lagi.
Sebelum tutup api masukkan secubit garam.
Bawang putih mengandungi flavanoid semulajadi
Bawang merah mengandungi antioksidan
Semasa memasak tutup periuk dengan penutup untuk mengelakkan zat makanan
diserap udara.
SELAMAT MENCUBA
^_^
Semalam buat sawi masak air dengan keledek untuk anak. Saya suka buat lauk yang berkuah untuk anak sebab dia suka hirup kuah. Macam abah katanya. Hehehe
Saya guna keledek sebab rasa keledek manis dan jadi perasa tambahan semulajadi dalam resepi masak sawi ni.
Bahan-Bahan Sawi Masak Air Dengan Keledek (2 kali makan)
3-4 pokok - Baby sawi (diricih halus-halus)
1 biji - baby keledek (diricih halus-halus atau dihiris memanjang kecil-kecil)
1 biji - baby keledek (diricih halus-halus atau dihiris memanjang kecil-kecil)
1 biji - bawang kecil (dicincang)
1 biji - bawang putih (dicincang)
1 cawan air
1 cawan air
Secubit garam
3 sudu - Isi ayam (dicincang)
Cara Masak Resepi Sawi Masak Air Dengan Keledek



dalam 15 minit.

bawang putih yang telah dicincang.

5 minit lagi.

Tips Masakan



diserap udara.


0 comments:
Catat Ulasan