Followers - Pengikut

Jom Shopping LAZADA

Lazada Malaysia

Tidur Tak Cukup Macamana Nak Bagi Badan Cergas Sentiasa

Orang sekarang selain yang bawak balik kerja di pejabat ke rumah, ramai yang buat lebih #2kerja sebenarnya. Akibatnya, kesan tidur tak cukup dan keesokkannya cepat letih lesu. Dan kebiasaanya minuman berkafein ni lah jadi teman setia orang yang tak cukup tidur. 

Bahaya Orang Yang Minum Terlalu Banyak Caffeine

Minum lebih 4 cawan sehari minuman berkaffein akan menyebabkan masalah ini:
  • Insomnia / susah tidur
  • Kegelisahan
  • Tubuh kurang rehat
  • Cepat marah
  • Sakit perut
  • Degupan jantung yang cepat
  • Gegaran otot

Bagaimana Nak Atasi Masalah Tidur Tak Cukup Dan Elakkan Caffeine?


Vitalea - Tambah tenaga dan imbangi nutrient dalam tubuh serta tingkatkan sistem imun

Chinch Energy Tea - minuman waktu senggang, penambah tenaga tanpa caffeine, kurangkan mengantuk, Nyahtoksin

B Complex - Kurangkan stress dan tambah replikasi sel darah merah

Vivix - Lawan radikal bebas, ambah tenaga kepada organ-organ penting seperti jantung dan buang pinggang untuk berkerja dengan baik. Hasilnya badan bertambah muda dan cergas kembali.

ESP - tahap protein yang rendah juga menyebabkan anda mudah lesu

Alfalfa Complex - Orang yang kurang tidur akan meninggikan paras asid yang menyebabkan kelesuan. Alfalfa bersifat alkali rendahkan keasidan tubuh.


Anda cuba baru tahu. Tambahan pula. apabila anda detokskan diri anda dengan Vivix yang kaya dengan antioksidant anda pasti dapat rasai perbezaan nyata apabila masalah tidur tak cukup yang membelenggu diri kini dapat diatasi.

Chinch Energy Tea pula boleh menggantikan minuman ringan untuk menghilangkan rasa letih, hilangkan mengantuk semasa bekerja dan bosan. Gabungan 4 jenis teh terpilih cukup membuatkan anda cergas sepanjang hari dan mudah berjaga malam bagi yang perlu berjaga malam.

Walaupun tak cukup tidur anda masih cergas, badan sihat, ceria dan yang paling penting sel-sel tubuh tetap memuda setiap hari. Tahukah anda, kurang tidur, kurang rehat menyebabkan badan tidak dapat menyahtoksin dan mengurangkan keasidan tubuh yang tinggi yang sebabkan proses penuaan lebih cepat berlaku.Atiqah aziz @ 012-5770682
atiqahaziz84@gmail.com0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

New Entry