Followers - Pengikut

Jom Shopping LAZADA

Lazada Malaysia

30 Kepentingan Zinc Dalam Tubuh Yang Anda Patut Tahu

Biasa tengok dalam mana-mana kandungan bahan, ada yang ada zinc kan? dan yang paling senang tengok kandungan bedak untuk hilangkan masalah gatal-gatal. Ada zink oksida. Apa sebenarnya peranan zinc dalam tubuh kita? 

Jangan pula korang fikir zinc itu seperti atap zink seperti yang saya selalu bayangkan suatu ketika dulu. Hehe.

Zinc sebenarnya adalah salah satu mineral surih yang diperlukan untuk proses tumbesaran manusia dalam jumlah yang kecil sahaja. Zarah zinc juga merangkumi unsur-unsur selain daripada karbon, hidrogen, oksigen dan nitrogen.

Komponen khasiat zinc diperlukan oleh 2000 jenis enzim dalam tubuh yang mana zinc ini sangat berguna dan fungsi mineral zinc diperlukan berbanding lain-lain mineral surih. 

Kecukupan zinc akan membantu menstabilkan tahap kesihatan yang baik.  Dan antara kepentingan mineral zat besi ini adalah membantu memetabolismakan karbohidrat, lelemak dan protein dalam tubuh manusia.

Juga termasuk menjaga kesihatan kuku, kulit dan rambut yang cantik. Dan bagi yang dah kenal Zinc Complex Shaklee ni pasti tahu antara kelebihan fungsi mineral zinc adalah memelihara kesuburan organ pembiakan lelaki dan perempuan.

Jadi saranan saya, orang dewasa wajib ambil zinc complex setiap hari tanpa culas terutama bagi pasangan yang berhajat ingin memiliki cahaya mata sendiri.


Simptom Kekurangan Zinc


  1. Kelihatan tompok putih pada kuku
  2. Masalah Jerawat
  3. Masalah Ekzema
  4. Masalah Psoriasis
  5. Kerap jatuh sakit (zinc bantu pengeluaran kelenjar thymus yang tingkatkan sistem imun)

Manfaat Mineral Zinc Dalam Membantu Memperbaiki Masalah Kesihatan

  1. Rheumatoid Arthritis
  2. Selesema
  3. Masalah prostat
  4. Pemulihan masalah jerawat 
  5. Masalah kulat air
  6. Alergi hidung
  7. Batuk 
  8. Ulser Mulut  
  9. Resdung
  10. Hidung Berdarah
  11. Tonsilititis
  12. Gastrik/ulser perut
  13. Selera kurang
  14. Diabetes
  15. Hipoglisemia/tekanan gula rendah
  16. Masalah ginjal/pundi kencing
  17. Kurang berat badan
  18. Kulit terbakar
  19. Cacar air
  20. Jerawat
  21. Kelemumur
  22. Rambut beruban/gugur
  23. Kuku rosak
  24. Patah tulang
  25. Kesuburan lelaki
  26. Mati pucuk
  27. Ketiadaan nafsu berahi
  28. Penting untuk wanita mengandung
  29. Ketika Demam
  30. Masalah pertumbuhan

Banyakkan kepentingan zinc ni dalam badan kita. Jadi sangat penting untuk ambil tambah supplement zinc setiap hari. Tambahan pula harga Zinc Complex adalah yang paling murah dalam semua jenis supplement Shaklee. Hanya RM35.78 sebotol sahaja. Murahkan.

Ops lupa nak bagitahu, bulan ni Promosi Pembelian Akhir Zinc Complex iaitu beli 4 botol Zinc Complex pada harga RM107.33 sahaja. Lepas ni supplement zinc shaklee ni bakal not available selepas 29 Februari nanti. Tak tahu lagi bila nak ada. Jangan menyesal nanti.


Atiqah Aziz @ 012-5770682
atiqahaziz84@gmail.com



0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

New Entry