Followers - Pengikut

Jom Shopping LAZADA

Lazada Malaysia

Set Menyusu Shaklee Yang Mampu Milik

Set Menyusu Shaklee Yang Mampu Milik

Ramai ibu-ibu di luar sana telah berpuas hati menggunakan set menyusu shaklee sebagai ikhtiar membanyakkan susu. Bukan apa, kebanyakkan dari ibu-ibu yang menggunakan set menyusu ni adalah wanita bekerjaya. Jadi bayangkan pengorbanan masa dan tenaga ibu-ibu ini dalam mengharungi cabaran dan pengalaman manis sepanjang tempoh penyusuan (2 tahun).

Ya, sangat berbeza bagi orang tidak menyusukan bayi, ibu yang menyusukan bayi lebih mudah penat, berada dalam mood tertekan, lebih mudah kekurangan nutrisi tetapi lebih mudah untuk kurus. Tapi taknaklahkan badan kurus tapi susu badan sikit je tak berapa cukup pun nak buat stok untuk kegunaan di hari-hari kecemasan

Ya, bagi ibu yang menyusukan bayi terutama bagi ibu yang bekerjaya, penyimpanan stok susu badan yang telah diperah sangatlah penting. Mengikut pepatah orang-orang tua. Langit tidak selalunya cerah. Sebegitu juga dengan pengeluaran susu badan kita. 

Semasa dalam pantang anda akan lihat pengeluaran susu anda mencurah-curah. Bayi menghisap disebelah payudara sebelah lagi akan meleleh. Sewaktu cuti berpantang, kebanyakkan masa kita tidak berenggang dengan bayi kita dan kita lebih kerap menyusukan bayi.

Apabila kembali bekerja, kita mula berenggang dengan bayi, dan kita akan melalui perkara-perkara ni apabila kita dapati susu badan semakin kurang
  • Tekanan - stress ditempat kerja dan juga rumah
  • Keletihan - cepat dirasai
  • Jatuh sakit
  • Waktu period
  • Semakin jarang mengepam / jarak mengepam melebihi 3 jam
  • Kurang minum air putih
  • Mengambil makanan yang berangin
  • Mengandung dll


Sebaliknya susu badan akan bertambah dan banyak apabila kita dalam keadaa seperti ini:
  • Gembira
  • Tenang
  • Sihat
  • Pengosongan payudara yang kerap setiap 3 jam sekali sekurang-kurangnya
  • Mengambil makanan kegemaran
  • Menjaga pemakanan yang tidak berangin 
  • Berdoa dan berzikir
  • Minum air putih secukupnya setiap hari
  • Mengambil makanan yang membanyakkan susu badan
  • Mengambil pemakanan berkhasiat setiap hari dll

Pengambilan supplement seperti SET MENYUSU SHAKLEE pula membantu melengkapkan zat dan nutrisi yang diperlukan oleh ibu menyusu. Selain membantu membanyakkan pengeluaran susu ibu.

"Sekiranya kita mengambil set menyusu shaklee bolehkah saya mengurangkan waktu mengepam susu badan semasa saya bekerja?"

Walaupun anda mengambil set menyusu shaklee anda masih perlu mengikut konsep demand vs supply. Lagi kerap pengosongan payudara dibuat maka otak akan menghantar isyarat ke payudara agar menghasilkan susu lebih banyak dan lebih kerap lagi.

Cara Tambah Susu Badan Supaya Tak PANIK Anak Menangis Kelaparan from iReach HD on Vimeo.





Kebaikan mengambil set menyusu shaklee adalah:

  • Anda akan  kekal bertenaga dalam tempoh yang panjang
  • B complex dalam set menyusu shaklee membantu mengurangkan stress dan anda akan berasa lebih tenang serta ceria
  • Apabila bertenaga anda akan rajin dan bersemangat untuk mengepam walaupun sedang sibuk macam kartun
  • Anda akan perasan jarang jatuh sakit seperti demam, batuk dan selesema. jatuh sakit boleh menjejaskan pengeluaran susu badan anda pada hari tersebut
  • Alfalfa complex bertindak sebagai milk booster dalam pengeluaran susu badan anda

Bagi yang mempunyai kekangan bajet boleh memilih set menyusu shaklee yang mampu dimiliki oleh semua orang. Menariknya set ini untuk kegunaan selama empat bulan. Jadi set menyusu shaklee benar-benar membantu anda berjimat. Menang membeli juga menang memakai. Apa yang ada dalam set menyusu mampu milik shaklee ini adalah:

Set Menyusu Asas

  • Vitalea - Sebagai multivitamin. Membantu anda bertenaga dalam tempoh yang panjang. Juga meningkatkan sistem imun tubuh
  • Vita-C - (diganti zink sementara) - membantu meningkatkat sistem imun, mengelakkan rambut gugur, membantu dalam pertumbuhan normal anak yang menyusu badan, meningkatkan kecerdasan minda, membantu pembentukan protein dan kolagen dalam badan. Memperbaiki radang kulit dan membantu mengurangkan keguguran rambut
  • B complex - lengkap dengan asid folik untuk perkembangan minda anak, membantu menenangkan dan mengurangkan stress, menyokong sistem saraf anda dan anak, pembentukan sel darah merah, menyihatkan kulit dan meningkatkan metabolisma tubuh
  • Alfalfa complex - sebagai milk booster, kaya dengan protein dan kalsium, vitamin D  yang penting dalam meningkatkan pengeluaran susu ibu dan mengekalkan pengeluaran susu ibu jadi membantu ibu menyusukan bayi sehingga dua tahun. Kandungan protein alfalfa adalah 18.9%  tinggi berbanding susu 3.3%  dan telur 13.1% sahaja.

VITAMIN IBU MENYUSU, CARA BANYAKKAN SUSU, SUPPLEMENT, IBU MENYUSU, VITAMIN UNTUK, IBU MENYUSU, MILK BOOSTER, TIPS IBU MENYUSU






Sharing Is Caring

Atiqah (ID Shaklee: 882854)
Atiqahaziz84@gmail.com
SMS: 012-5770682




PENGEDAR SHAKLEE, JURU, KEPALA BATAS, SEBERANG JAYA

1 comments:

Ekin Rien berkata... Reply Comment

Info sangat bagus ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

New Entry