Followers - Pengikut

Jom Shopping LAZADA

Lazada Malaysia

Tips Elak Susu Ibu Sikit Sangat Semasa Berpuasa

Tips Elak Susu Ibu Sikit Sangat Semasa Berpuasa


Alamak bulan puasa pun tinggal beberapa hari je nak menjelma. Bagi yang tak biasa berpuasa semasa masih menyusukan bayi  mungkin agak gusar dan risau jugak takut susu berkurang, jatuh merudum dari dapar 15oz sehari tinggal 5oz sehari je kan. (misalan sahaja ok)

Macamana nak buat ni?

Pertama jangan risau sangat. Tak baik tau. Bila kita dalam mood kurang happy susu badan pun segan je nak keluar mencurah-curah macam biasa.

Kedua, jika anda mengamalkan pemakanan seimbang insyaallah pengeluaran susu badan tak jatuh mendadak. Cuma bila berpuasa tambah berpuasa sebulan ni kita menjadi cepat letih dan mudah mengalami dehidrasi dan tertekan. Tertekan akibat keletihan dan tertekan kerana risau susu semakin berkurang.


Sebenarnya sangat berbeza keletihan ibu menyusu berbanding ibu yang tidak menyusukan. Ibu menyusu lebih cepat letih dan lapar disebabkan penggunaan kalori sebanyak 500 kalori setiap kali menyusukan bayi dan mengepam susu badan.

Sebab itulah performance drink shaklee dan ESP shaklee sangat membantu menangani masalah pengeluaran susu ibu jatuh merudum semasa berpuasa.

SUSU IBU, SUSU BADAN, MILK BOOSTER, SUPPLEMENT IBU MENYUSU, TIPS BANYAKKAN SUSU BADAN, TIPS BANYAKKAN SUSU, SUSU BADAN SIKIT, SUSU IBU SIKIT, CARA MEMBANYAKKAN SUSU IBU, VITAMIN IBU MENYUSU


Performance drink shaklee membantu mengurangkan kehilangan bendalir dalam badan dan membantu mengembalikan tenaga segera kepada ibu-ibu menyusu yang sedang berpuasa.  ESP  shaklee pula melengkapkan keperluan protein dan kalsium untuk ibu menyusu serta  sangat membantu mengekalkan tenaga hingga ke petang hari. 

Selain itu juga ESP shaklee membantu mengurangkan rasa lapar ketika berpuasa. Jadi ibu menyusu tak berasa terlalu lapar hingga mengganggu fokus kerja harian kerana ESP membantu menahan rasa lapar dan menjayakan puasa hingga ke petang hari.

Jadi gandingan supplement performance drink dan ESP shaklee ini membantu mengekalkan penghasilan susu setiap hari disamping meningkatkan kualiti protein dan kalsium dalam susu ibu badan selama hampir sebulan anda berpuasa. Insyaallah. Semuanya berbalik kepada demand vs supply di samping ikthiar dengan supplement shaklee dan doa kepada Allah s.w.t.


Selain mengambil performance drink dan juga ESP shaklee semasa puasa. Anda juga disarankan:

Tips Persediaan Awal dan Semasa Berpuasa:

  1. Ambil makanan berkhasiat
  2. Minum air putih 3 liter sehari
  3. Sediakan stok sedari awal
  4. Buat puasa ganti atau puasa sunat bagi melatih pengeluaran susu supaya tidak terkejut apabila anda sedang berpuasa kelak
  5. Kerapkan menyusu / pam setiap 3 jam sekali
  6. Perbanyakkan makanan penambah susu seperti kurma, kucai, sawi, soya dan lain-lain
  7. Ambil supplement ibu menyusu yang membantu sebagai milk booster dan meningkatkan kesihatan seperti ostematrix, vitalea, b complex, vita-c dan alfalfa complex
  8. Jaga kesihatan, dapatkan rehat yang mencukupi
  9. Sentiasa positif susu anda cukup untuk bayi dan elakkan terlalu risau.
  10. Banyakkan berdoa dan berzikir kepada Allah s.w.t

Insyallah dengan segala usaha dan ikthiar anda Allah s.w.t akan permudahkan perjalanan penyusuan bayi anda sehingga genap dua tahun sekurang-kurangnya^__^

SUSU IBU, SUSU BADAN, MILK BOOSTER, SUPPLEMENT IBU MENYUSU, TIPS BANYAKKAN SUSU BADAN, TIPS BANYAKKAN SUSU, SUSU BADAN SIKIT, SUSU IBU SIKIT, CARA MEMBANYAKKAN SUSU IBU, VITAMIN IBU MENYUSU




Sharing Is Caring

Atiqah (ID Shaklee: 882854)
Atiqahaziz84@gmail.com
SMS: 012-5770682




PENGEDAR SHAKLEE, JURU, KEPALA BATAS, SEBERANG JAYA

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

New Entry