Followers - Pengikut

Jom Shopping LAZADA

Lazada Malaysia

Susu Ibu Banyak Dengan Set Menyusu Shaklee?

Susu Ibu Banyak Dengan Set Menyusu Shaklee

Lama tak bercerita kat sini. Tebiaq lama anak angkat cheq ni ha. Nasib tak bersawang ja. Maafla, cheq tak pandai lagi manage masa untuk anak ketiga cheq ni ha.

Haihla, dah teringin nak sembang, saya nak sembang pasal susu badan. Hmm, takda topik lain hang nak sembang la ni Tiqah noo..

Takdela, la ni nak dekat bulan puasa dah. Mak-mak yang duk menyusukan anak dia memang duk pikiaq la, cukup ka dak ka susu aku perah/pam nanti masa puasa? Kalau aku puasa nanti bila anak duk menyusu ada ka susu keluaq?. Bolehka tahan puasa ni? La ni tak puasa pun asyik duk lapaq sedia masa menyusu badan ni?..ha, macam-macam lagi la soalan-soalan yang memang ramai ibu-ibu menyusu termasuk saya pun duk berfikir tau.

Tambah-tambah ada orang tanya perlu ke nak ambik ubat tambah susu atau perlu ke nak amik vitamin ibu menyusu nak bagi banyakkan susu terutama semasa bulan ramadhan ni?


Kekdah dia, kalau ko telan vitamin atau segala jenis ubat dan makanan yang banyakkan susu badan TAPIIIII..kalau susu badan tu jarang-jarang di pam atau menyusukan anak pun tak guna jugak. Sebab payudara orang perempuan ni bukannya macam botol susu. Akan ada je susu. Tapi payudara kita dikawal oleh sistem saraf. Bila sistem saraf kurang terima signal dari payudara untuk hasilkan beribu-riu lemon susu, jadi sistem saraf pun kata "ok, dah lebih 3-4jam ni tapi takdak pun si tetek bagi isyarat suruh tambah susu so kita relax-relax sudah"

Ha, bila saraf kata relax-relax susu pun makin berkurang tu kita kata susu badan kita takdak. Padahal payudara kita kurang stimulasi 8-12 kali sehari camno nak banyak susu.

Buat rugi duit laki je support vitamin banyakkan susu. Dahla vitamin shaklee ni mahal orang cakap, bukan saya yang cakap ek ^^ (Kalau jadi ahli murah banyak tau). Pastu buat perangai malas-malas nak pam. Tambah-tambah kalau anak kurang mintak nenen asyik tido je kejenya. Raya kome.

TAMBAH, SUSU IBU, SUSU BADAN, VITAMIN, SHAKLEE, BANYAKKAN, TIPS, PETUA

Dah bila dah ada vitamin ibu menyusu ni rajin-rajin lah pam/menyusu setiap 2-3 jam. Tak payah tunggu cukup time, Tak payah tunggu tetek sakit ke berat ke. Insyallah susu badan nanti akan banyak balik.

Vitamin ibu menyusu ni kalau korang nak tau (yang mana tak tau lagi la) bagusnye korang makan dan berbaloinya korang beli setanding dengan harga ialahhhhhhh


1. Korang akan perasan korang tak cepat letih
2. Korang akan perasan jarang sakit
3. Korang akan perasan susu makin pekat
4. Korang akan perasan 5oz korang pam 3oz je anak minum sebab alfalfa pekatkan susu, anak cepat kenyang
5. Korang akan perasan stok susu korang cepat bertambah ^_^
6. Korang akan perasan kulit korang semakin cantik dan lembut ^_^
7. Korang akan bangga bila encik suami puji miss V ketat. WOWWW
8. Korang tak perasan pun yang korang rajin je nak pam susu anytime

Apapun yang korang perasan bukannya sebab korang ni jenis perasantan tapi memang ada perubahan kat korang tau. Setanding dengan harga la beb.

Dengan vitamin ibu menyusu ni jugak membantu korang lebih yakin dan bertenaga menjalani ibadah puasa. Ambik set menyusu shaklee ni bukanlah tiket susu ibu langsung tak kurang, biasalah seharian waktu siang berpuasa tak makan dan minum. Jadi badan kurang mendapat cecair dan jumlah susu badan yang berjaya korang pam pun kemungkinan besar akan ada pengurangan banding hari biasa.

Tapi berdasarkan feedback pengguna-pengguna yang lain termasuk saya, performance drink shaklee sangat membantu mengecilkan jumlah kehilangan cecair dalam badan (ececeh dah macam matematik plak). Jadi secara tak langsung dapat meminimakan pengurangan pengeluaran susu badan korang.

Nak pulak amik vitamin menyusu shaklee ni gabung pulak dengan performance drink dan ESP memang mantaplah. Memang korang rasa perubahan dari tak sampai tengahhari dah melepet letih tapi la ni dah bukak puasa pun cergas lagi. 

Lagi pun momma kan kalau duduk kat rumah mana pernah kering tangan. Sakit demam pun kerja ruma tetap kena buat. Suri rumah pun lagi la. Macam robot tak pernah berenti. Masa untuk diri sendiri lagi la susah nak ada kalau duduk di rumah. Jadi gabungan set vitamin menyusu + ESP + Performance drink sangat membantu golongan momma momma ni lebih sihat dan bertenaga sepanjang hari.

Tak rugi cuba boleh kongsi seisi keluarga. Nak cuba? SILA KLIK BUY NOW ^_^



MILK BOOSTER, SET MENYUSU, SET MENYUSU TRIPPLE M, CREAM, SHAKLEE, PRODUK, PRODUCT, ORDER, BUY, PAYMENT, PRICE, HARGA, VITAMIN, SHAKLEE, ONLINE



0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

New Entry