Followers - Pengikut

Jom Shopping LAZADA

Lazada Malaysia

Ohmymegi Bayi Saya Kena Demam Campak Halus


Ohmymegi Bayi Saya Kena Demam Campak Halus


Ha ni nak story sikit (ye le tu sket ^^). Orang punye la semangat nak pegi makan kenduri hujung minggu lepas, sekali tengok-tengok apahal Abu Ayyub ni ada bintik-bintik halus. Ingatkan alergik sebab saya makan koew teow kerang (ni kalau orang tua tau ni cayaq taik telinga). 

Esoknya keluar satu badan halus-halus. Alamak confirmla ni campak halus. Dahla hari ahad tu ada dua kenduri. Lama ooo pantang, teringin nak makan lauk kenduri. Tapi nampak gayanya cancel la impian nak pegi kenduri. sob.sob (kunun). Tak pe la janji Abu Ayyub sihat.

Em patutla 2-3 hari sebelum tu Abu Ayyub asyik nak melekat je. Rupanya tak sedap badan. Alahai sian anak mama ni. Dah anak dua pun tak alert2 lagi.huhu. 



CAMPAK, HALUS, DEMAM, CAMPAK SUSU, SHAKLEE, PRODUK, VITAMIN, TIPS, PETUA, CEGAH, KURANGKAN, RAWAT
Kesian My Little Hero T__T



Start ari sabtu pulak dia kurang menyusu. Pagi Ahad dia start dah tak mau menyusu. Rajin nak tidur je. Tapi kalau dah dari kelmarin tak mau menyusu rajin nak tidur tapi perut lapar macamana nak tidur lama, merengek saja la kerjanya.

Mama pun apa lagi, transform jadi nurse yang cengei la. Siap pegang mulut Abu Ayyub pastu picit susu mama dari syringe ke dalam mulut dia. Encik Abah cakap kenapa buat macam tu. Mama cakap la. Kalau tak buat macam ni dia tak minum susu (ibu) langsung la. Abah pun tahan hati tengok mama picit syringe ke mulut Abu Ayyub. Dah orang tak lalu makan, pastu kena paksa mesti la teriak kennnnn.

Sebenarnya saya dan encik abah lagi tak sanggup tengok baby baru abih pantang kena warded. Terbayang-bayang kakak Yaya kena warded sebab campak songsang orang tua-tua kata. Langsung tak nak minum, makan, nenen apatah lagi. Luluh hati ibu anak yang hari-hari ngempeng tiba-tiba tak nak ngempeng. Masa tu tak teringat nak picit syringe kat Yaya. huhu

Abu Ayyub ada la minum 5 kali susu ibu guna syringe. Saya bagi setiap setengah jam 2 syringe. Alhamdulillah lepas syringe ke-5, Encik abah pun suruh cuba bagi nenen dan Abu Ayyub pun nak nenen macam biasa balik. Syukur sangat-sangat.

Oh ya, pagi ahad tu bila tengok Abu Ayyub confirm kena campak halus, terus saya makan nutriferon sekali dengan vitamin C 500mg tu. Tiap-tiap hari memang ambik. Risau ni. Dah la hari rabu saya start kerja balik. Alhamdulillah lagi sekali hari isnin tu campak halus dah turun ke tapak kaki. Hari selasa seluruh badan Abu Ayyub pun dah licin dari campak halus. Start dari hari isnin rutin menyusu Abu Ayyyb dah jadi macam biasa balik. Lega sangat-sangat tau.

Saya dan Encik Abah mandikan Abu Ayyub dengan basic H. Campur sikit 2-3 titik dengan sebesen besar air. Mandikan dan tak bilas pun. Lepas tu sapukan seluruh badan dia dengan multipurpose herbal blend cream. Satu badan termasuk bahagian nak pakai pampers. 

Ada la petua-petua atasi demam campak yang saya tau. Sebelum ni biasa buat kat Yaya. Tapi kali ni saja tru alternatif produk shaklee pulak. Alhamdulillah hari selasa dah hilang semua bintik-bintik tu. Dan selera menyusu Abu Ayyub pun back to normal. Legaaaaa.



Tonton video ini untuk ketahui Cara Ubati Chicken Pox Orang Dewasa



Ubat Chicken Pox Dewasa Sampai Dia Jadi Miss Universe Semula from iReach HD on Vimeo.





CAMPAK HALUS, CAMPAK SUSU, CREAM, SHAKLEE, PRODUK, PRODUCT, ORDER, BUY, PAYMENT, PRICE, HARGA, VITAMIN, SHAKLEE, ONLINE


SID, ID, 882854, PENANG, SEBERANG, PERAI, UTARA, TENGAH,SELATAN, KEPALA, BATAS, SHAKLEE, BEBAS, JAYA,PERMATANG, PAUH, PERMATANG, SUNGAI, DUA, BULUH,BULOH, COD, PENGHANTARAN, PRODUK, VITAMIN, SUPPLEMENT

Pengedar Sah Shaklee: Atiqah Aziz | ID:882854
SMS / Whatsapp: 012-5770682
PM Facebook: Atiqah Aziz

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

New Entry