Followers - Pengikut

Jom Shopping LAZADA

Lazada Malaysia

16 Tips Meningkatkan Kesihatan Bayi Bawah Satu tahun

16 Tips Meningkatkan Kesihatan Bayi Bawah Satu tahun

Produk Shaklee ni bukan sahaja sesuai untuk orang dewasa malahan juga sesuai untuk kanak-kanak bawah 5 tahun. Tambah-tambah mealshake shaklee, shaklee omega guard dan nutriferon merupakan supplement kesukaan ibu bapa untuk meningkatkan tahap kesihatan anak masing-masing yang berumur satu tahun dan ke atas.

Atas keberkesanan produk shaklee ni atas izin Allah S.W.T kepada anak-anak membuatkan ramai ibu bapa termasuk ibu bapa yang mempunyai bayi berusia bawah setahun yang sering jatuh sakit ingin mencuba rangkaian set kesihatan kanak-kanak ini. Tetapi ingin saya ingatkan set kesihatan kanak-kanak ini termasuk chewable vita c dan juga vitalea shaklee for children tidak digalakkan untuk bayi berumur bawah satu tahun.

BAYI DEMAM, 16 TIPS MENINGKATKAN KESIHATAN BAYI BAWAH SATU TAHUN, TIPS TINGKATKAN KESIHATAN BAYI BAWAH SATU TAHUN, MENYUSU BADAN, MEALSHAKE SHAKLEE, OMEGA GUARD SHAKLEE, NUTRIFERON SHAKLEE, SUPPLEMENT SHAKLEE, PRODUK SHAKLEE,  BAYI MENYUSU BADAN, SET KESIHATAN KANAK-KANAK, BAYI MINUM SUSU FORMULA, BAYI SELESEMA, BAYI BATUK

Tapi, suka saya nak umumkan di sini. Bayi yang menyusu badan masih boleh mendapatkan khasiat minyak ikan shaklee, nutriferon shaklee dan juga multivitamin shaklee melalui ibunya sendiri. Maksud saya, ibu yang perlu mengambil supplement  shaklee dan kemudian menyusukan bayinya sekerap yang mungkin.

Dan suka jugak saya ingatkan di sini supplement shaklee hanya sebagai pelengkap nutrisi dan ibu bapa perlu menitik beratkan pemakanan semulajadi yang sihat serta perlu menitik beratkan faktor kebersihan. Nanti ada yang kata anak saya makan supplement shaklee tak de kesan apa-apa pun. Kalau asyik diberi makan fast food je, tapi tak titik beratkan makan anak ikut piramid makanan macamana nak sihatkan. ^__^

Walaubagaimana pun, kaum ibu bapa jangan susah hati. Saya ada tips meningkatkan kesihatan bayi bawah satu tahun. Tips ni sangat berguna bagi bayi-bayi yang tidak menyusu badan yakni menyusu guna susu formula. Jadi jangan sedih-sedih ok ^__^



Tips Tingkatkan Kesihatan Bayi Bawah Satu Tahun

  1. Elakkan makanan yang disejuk beku kerana mengurangkan vitamin dan mineral untuk sistem imun anak
  2. Beri makanan semulajadi dan bukannya nestum kerana vitamin dan mineralnya lebih semulajadi dan kurang kandungan garam
  3. Sapu ubun-ubun dan tapak kaki bayi dengan minyak zaitun, minyak telon untuk mengelakkan bayi 
  4. Mandi petang bayi selewat-lewatnya pukul 5 petang
  5. Pastikan bayi yang berusia 6 bulan dan keatas diberi makanan yang berkhasiat lengkap dengan buah-buahan dan sayuran
  6. Jambu batu kaya dengan vitamin C berbanding buah limau yang membantu meningkatkan sistem imun bayi
  7. Biasakan mandikan bayi bermula dari tapak kaki secara perlahan-lahan hingga ke kepalanya
  8. Pakaikan pakaian yang tidak terlalu tebal kainnya untuk memudahkan pengeedaran udara yang baik
  9. Seelok-eloknya apabila cuaca panas pakai kan bayi dengan pakaian nipis atau baju yang seperti jaring yang berlubang-lubang
  10. Petua mandikan bayi 5 bulan dan ke atas 3 kali sehari itu bagus sebenarnya untuk mengurangkan panas dalam badan bayi.
  11. Bagi bayi yang minum susu formula kerapkan sulam minum air putih atau lebih baik air zam-zam
  12. Campurkan kismis dan kurma dalam makanan bayi juga sebagai penambah perasa semulajadi
  13. Sering bacakan selawat syifa untuk kesihatan bayi
  14. Berikan air kelapa seminggu sekali sebagi detoks semulajadi untuk penyerapan vitamin dan mineral yang lebih berkesan
  15. Jaga kebersihan anak-anak
  16. Hindari terlalu kerap berada di tempat ramai orang kerana bayi bawah setahun lebih mudah terkena jangkitan penyakit berjangkit kerana sistem imun mereka masih lemah dan sel-sel tubuh sedang membina sistem pertahanan sendiri


Sharing Is Caring

Atiqah (ID Shaklee: 882854)
Atiqahaziz84@gmail.com
SMS: 012-5770682




PENGEDAR SHAKLEE, JURU, KEPALA BATAS, SEBERANG JAYA



0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

New Entry