Followers - Pengikut

Jom Shopping LAZADA

Lazada Malaysia

Elak Alzheimer Dengan Omega 3

Elak Alzheimer Dengan Omega 3

Omega 3 bukan sahaja penting untuk perkembangan memori bayi dan kanak-kanak, tetapi omega 3 juga dapat mengurangkan risiko alzheimer atau nyanyuk yang semakin tinggi peratusannya dikalangan warga tua. 

Peranan Omega 3 Lambatkan Alzheimer

Sebenarnya penyakit alzheimer atau nyanyuk tiada penawar tetapi kita boleh melambatkan kehadiran nyanyuk itu melalui pemakanan yang sihat, rajin bersenam dan mengurangkan stress.


Berdasarkan hasil kajian Framingham, seorang dewasa yang mengambil hidangan asid lemak omega 3 secukupnya iaitu 2-4gm setiap hari, tubuhnya mempunyai cukup kandungan DHA yang membantu menurunkan kebarangkalian untuk mendapat penyakit Alzheimer atau nyanyuk sebanyak LEBIH SEMBILAN TAHUN berbanding orang yang tidak mengambil cukup omega 3.

KHASIAT, KEPENTINGAN, KEBAIKAN, OMEGA 3, SHAKLEE, OMEGA GUARD, NYANYUK, PELUPA, ALZHEIMER, ASID FOLIK, MEMORI, TINGKATKAN, RISIKO, ELAKKAN, MENURUNKAN,  ASID LEMAK, DHA, EPA, PENYAKIT, ATASI, TREATMENT, DISEASE, TIPS,

Memang best info ni. lagi  satu, setiap kapsul Shaklee Omega Guard mengandungi 1000mg Omega 3 yang mana pengambilan sebanyak 3 kapsul Shaklee Omega Guard setiap hari dapat menampung keperluan harian omega 3 bagi orang dewasa.

Selain itu, mungkin ramai yang berfikir asid folik penting untuk bayi, kanak-kanak, ibu menyusu dan ibu mengandung. Sebaliknya orang dewasa pun amat memerlukan asid folik untuk melambatkan Alzheimer. Asid folik menurunkan homosistein dan meningkatkan fungsi kognitif manusia.

Oleh itu, ambillah  Shaklee Omega Guard dan juga B Complex (lengkap dengan asid folik) untuk menyokong kekuatan memori anda dan juga melambatkan Alzheimer.

KHASIAT, KEPENTINGAN, KEBAIKAN, OMEGA 3, SHAKLEE, OMEGA GUARD, NYANYUK, PELUPA, ALZHEIMER, ASID FOLIK, MEMORI, TINGKATKAN, RISIKO, ELAKKAN, MENURUNKAN,  ASID LEMAK, DHA, EPA, PENYAKIT, ATASI, TREATMENT, DISEASE, TIPS,Sharing Is Caring

Atiqah (ID Shaklee: 882854)
Atiqahaziz84@gmail.com
SMS: 012-5770682
PENGEDAR SHAKLEE, JURU, KEPALA BATAS, SEBERANG JAYA

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

New Entry