Followers - Pengikut

Jom Shopping LAZADA

Lazada Malaysia

Gatal-gatal Satu Badan Hilang Dengan Pantas

Hujung minggu ayah mertua berkebun. Biasanya setiap pagi dan petang dia akan berkebun dan juga menguruskan ayam, itik ternakannya. Itu salah satu rahsia dia kekal sihat cergas macam orang baru nak masuk 50-an je. Padahal dah nak menginjak 70an.

Satu kebiasaan orang lelaki nak buat perkara yang remeh temeh bukan nak fikir sangat. Senang orang lelaki ni.

Tapi akibat simple sangat pun makan diri juga.

Lepas berkebun waktu pagi, baju untuk ke kebun dia sangkutkan pada pokok belakang rumah.  Tak pasti dia sangkutkan pada kayu sokongan pokok kacang botol atau sangkutkan di dahan pokok macang. Haru!

Dah petang pakai balik baju tadi. Pakai-pakai, nah menggatal satu badan, bukan sebab peluh. Setakat peluh ayah mertua dah alah bisa tegal biasa. Eceh berlagak=p

Gatalnya badan dia sampai kena minta bantuan mak mertua la pulak. Mak mertua kalutla apa lagi. Nak bubuh minyak panas nanti lagi teruk kulit ayah mertua.


Tiba-tiba mak mertua teringat Multipurpose Herbal Blend Cream Shaklee. Tapi mak mertua panggil Cream Cali. Tergeliat orang tua nak nyebut pun. =_='

Herbal Blend Cream yang memang dibekalkan untuk anak-anak saya (mak mertua mengasuh anak) tu pun tinggal sikit ja lagi. Sebab adik ipar suka pakai. (Nanti cerita di entry lain).

Mak mertua pun picitla. Dapatla balance cream tu. Sapu kat belakng ayah mertua. Sekali sapu banyak jugalah. Plus kalut terpicit banyak. Kikiki.

Habis sapu, tak lama lepas tu gatal-gatal belakang badan ayah mertua dah hilang. Jadilah mereka malam tu pergi jamuan rumah terbuka YB mana tah di Sungai Dua (ampun lupa. Peace Yo!)


Multipurpose Herbal Blend Cream Shaklee
Inilah Suspek Sebenar - Cream Serbaguna Shaklee
Yang Menjadi Pujaan Ramai


Moral of the story jangan la cuba-cuba sangkut baju kat mana-mana pokok. Ngeri plus geli. Entah binatang apalah yang merayap kat baju tu. Eiiii

Mak mertua jarang pakai sangat cream shaklee yang budak-budak ni punya. Bila dah pakai terus jatuh chenta lepas tu nak order terus untuk stok sendiri. Suka mak. (♡__♡)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

New Entry